SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vår redskapsgymnastik och truppgymnastik

Redskapsgymnastik BAS 

Redskapsgymnastik på bom, räck, matta, plint och ringar. Vi tränar också kroppsuppfattning, koordination, styrka, balans och teknik. Övningarna ger barnen basfärdigheter och mod. Träningen anpassas efter gymnasternas ålder och intresse och det finns ofta flera nivåer på samma övning så att svårighetsgraden kan anpassas. Styrka och smidighet är alltid centralt och är med vid varje träning!

Grupperna tränar 12 ggr per termin. Vissa grupper har tränat tillsammans flera terminer medan vissa är nya och en del är blandade.

Redskapsgrupperna delas oftast in efter ålder.

Redskap 1 - 6-8 år
Redskap 2 - 7-9 år
Redskap 3 - 9-12 år

Föräldrar får sitta med första gången, sedan önskar vi (om möjligt) att barnen lämnas i respekt mot de gymnastiserande barnen. Därefter schemaläggs föräldrarna 2-3 gånger per termin för att hjälpa ledaren med redskap och vid gymnastikstationer. Syskon som ej är med i gruppen får stanna med en annan vuxen utanför gymnastiksalen i respekt mot de gymnastiserande barnen.


Redskapsgymnastik - Tävlingsgrupp

I dessa grupperna har barnen tränat gymnastik i några år. De fokuserar på att på att bygga upp styrka, smidighet och teknik för att klara av serier i de fyra redskapen fristående (matta), hopp, räck och bom. 

De tränar oftast två gånger i veckan. Föreningen är med i 1-2 tävlingar per termin där man har möjlighet att gå vidare till nästa steg. Föräldrar i denna grupp är delaktiga i ett par träningar under terminen för att hjälpa barnen och tränaren.


Truppgymnastik 10-12 år samt 13+

Vår truppgymnastik utgår från samma grunder som vår redskapsgymnastik, men gymnasterna fokuserar på redskapen hopp och fristående (matta). Gruppen är för gymnaster som är lite äldre, både nybörjare och fortsättning.