SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om Gråbo gymnastik
Gråbo Gymnastikförening har som ledord; Glädje, Utveckling och Gemenskap! Genom gymnastiken lär vi för livet och vi har som mål att både barn och vuxna ska kunna röra på sig på ett roligt och inspirerande sätt! Föreningen har funnits sedan 1960-talet och har utvecklats och formats efter medlemmarna. Föreningen bedriver främst sin verksamhet i gymnastiksalarna på Ljungviksskolan och Lekstorpsskolan i Gråbo. Från mitten av september 2021 kommer vi främst att vara i Hjällsnäshallen, där vi har en alldeles egen, topputrustad gymnastikdel. Barngymnastiken kommer fortsätta vara i Ljungviksskolan.
 
För barn har vi kurser i barngymnastik för åldrarna 3-5 år. Från 6 år och uppåt erbjuder vi redskapsgymnastik, främst med inriktning på Artistisk gymnastik, men vi har även truppgymnastik. Vår verksamhet drivs av engagerade föräldrar och ungdomar som ofta själva varit med i gymnastiken tidigare.
 
Gymmix är träning för vuxna som erbjuder rolig träning för alla med flera olika pass under veckan. Våra engagerade ledare erbjuder varierad träning i en familjär atmosfär där alla ska känna sig välkomna oavsett motionsstatus. 
 
 
High Five - Trygg idrott för alla

I Sverige deltar nio av tio barn någon gång i idrottsverksamhet i föreningsregi. Idrott är för de allra flesta glädje, sammanhållning och kamratskap. För många barn och ungdomar är idrotten en stor och viktig del av livet. Men, precis som i skolan och övriga samhället förekommer mobbing, kränkningar och diskriminering.

 

Genom att certifiera oss i High Five, önskar Gråbo gymnastik att vara med och bidra till att skapa förutsättningar till en trygg idrott som är fri från mobbning, kränkningar och diskriminering. I samarbete med Rädda Barnen och SISU Idrottsutbildarna har vi skapat en konkret handlingsplan  att ta till för att förebygga, upptäcka och hantera mobbning och kränkningar i verksamheten.

 

Handlingsplanen bygger på dokumenten:

  • Idrotten vill

  • Barnkonventionen

  • Gråbo gymnastiks värdegrund

 

Alla ledare i föreningen ska utbildas i vad High Five innebär. Det finns en arbetsgrupp som på sikt kommer att jobba på olika sätt för att öka kunskapen.

 

Sparbanken Alingsås är huvudsponsor för vår värdegrundsarbete inom High Five.

 

Ta del av hela vår High Five handlingsplan här -->